2011. szeptember 27., kedd

Egy csepp Amerika

Ha olvassátok a Social Times magazint, vagy egyéb okból mutattok különös szakmai érdeklődést a web2.0 által biztosított személyes/vállalati reprezentációs lehetőségek iránt, akkor minden bizonnyal hallottatok már az about.me néven futó igen sikeres kis vállalkozásról. Első sorban a montenegrói domain kreatív felhasználása szúr szemet, majd ha közelebbről megismered a paget, rájössz hogy egy felettébb kreatív, mégis nagyon egyszerű felületen ad módot, hogy elkészítsd az online jelenléted katalógusát, egy kis elektronikus névjegyet, ami akár az összes közösségi profilodat, és elérhetőséged tartalmazhatja. Jómagam kb egy éve vagyok a szolgáltatás felhasználója, vagyis szinte az indulás óta nyakig a benne vagyok a fejlődésben. Mert van fejlődés, sok kérdést tettek fel nekünk, korai felhasználóknak még azokban az időkben amikor még csak szakmai konferenciákon villogtunk az about.me linkekkel. Nem tartott sokáig rájönni, hogy szüksége van a felhasználóknak az oldalra hivatkozó névjegyekre, és sokan (így jómagam is) drága pénzért megrendelt céges vagy magán kártyáinkra írattuk rá az egyre felkapottabb hivatkozást. Összefogtak hát a MOO.com-mal, és levélben értesítettek róla, hogy ingyen és bérmentve, profi névjegyeket gyártanak nekünk, csak a postaköltséget kell állni, ami kb $5.50 lesz. Gondoltam üsse kavics, megnézzük mit ajánlanak. Egy klikk, és már is a moo háza táján voltam, és egy második beleegyező kattintással hozzáférést biztosítottam nekik az about.me/chris.gal oldalon található infókhoz. Már meg is jelent a kártya látványtervén az általam tervezett design, a saját képemmel, a kártya hátoldalán pedig nem csupán a nevem és email címem szerepel, de a személyes oldalamra hivatkozó QR kód is helyet kapott, az ígéret szerint sima, selymes tapintású vastag “luxury feel” kártyán. Ezzel az ötlet és a megvalósítás már le is nyűgözött, de a folytatás még rátett egy lapáttal. Nem akadékoskodott, mindvégig láthattam, hogy tudja az EU-ban vagyok, mert a rendszerben két ország létezik az USA és az EU. Mindemellett globális piacon mozgó internetezőként újdonságként hatott rám, hogy semmi problémát nem okoz neki a tény, hogy Magyarországon tartózkodom. A kártyák mellett ott is volt a 2,20 font-os árajánlat, amit tekintve hogy fontban számolnak egész jutányosnak véltem, nem győzöm hangsúlyozni hogy a számla nulla (0) fontról szól, ez csak a postát fedezi. Újabb egye kutya gondolat kerített a hatlamába, mikor megláttam, hogy a bankkártyám típusa érdekli. No mondom semmi paypal, meg nemzetközi átutalás? Az még elrettentett volna, van még elég régi névjegyem, mit flancoljak itt ezer forintért? De nem. Semmi bonyodalom, mintha csak a tengerentúlon intézném az ügyet. Visa Electron, kártyaszám, név, lejárat, bizt kód. Sms jön, szegényebb vok 1100 Ft-tal, és a következő email, ami megkoronázta az egész üzletet, és eloszlatta minden kételyem, ami még az 50 db super awesome névjegy megrendelése után maradt:

Hello Krisztián
I'm Little MOO - the bit of software that will be managing your order
with
moo.com. It will shortly be sent to Big MOO, our print machine who
will print it for you in the next few days. I'll let you know when it's
done and on its way to you.
If you've imported your images to MOO from another site, please make
sure you don't remove or change the photos you've chosen from that site
until this order has been printed, or some pictures may come out blank.
(If you've uploaded them directly to MOO, then there's no need to
worry.)
You can track and manage your order from the accounts section at:
https://secure.moo.com/account
Estimated Arrival Date: Tue 25 Oct 2011
Remember, I'm just a bit of software.
So, if you have any questions regarding your order please first read our Frequently Asked Questions at:
http://www.moo.com/help/faq/
and if you're still not sure, contact Customer Service (who are real people):
By Email/Online Chat:
http://www.moo.com/help/contact-us.html
By Phone:
UK: 0207 392 2780 - 9.30am - 10pm BST
US:
(401) 680 4933 - 4.30am - 5pm EST
(Currently, our team can only handle calls in English and the call may be recorded for future training and improvement to the service - we thought you'd like to know.)
Thanks,
Little MOO, Print Robot
MOO
"We love to print"

Na így kell új ügyfelet szerezni, ingyen reklámot gyártó elégedett bloggert táplálni és gazdaságilag megalapozni az Európai Egyesült Államokat. Tanuljon belőle minden német, aki nem képes egy deka sót semmilyen áron és körülmények között Magyarországra szállítani. Ne éljen az amazon.de, éljen helyette a megbonthatatlan barátság az amerikai és európai nép között, éljen a globalizáció!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hagyj üzenetet :)

Click!

Innen olvassák:

free counters