2011. december 30., péntek

Újévi beszéd

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

2010 tavaszán, a fülkeforradalmat elhozó második forduló éjszakáján egy fontos dokumentum egy-egy példányát helyeztünk letétbe az Európai Uniónál, az IMF-nél, a főbb hitelminősítőknél, a Velencei Bizottságnál, és Dr. Kovácsné Dr. Hegyi Ildikó közjegyzőnél.

Ebben a dokumentumban leírtuk mit fogunk elvégezni 2011. december 31. éjfélig, azaz mostanáig. Leírtuk, hogy értelmetlen zagyvasággá daráljuk be az alkotmányt, felszámoljuk a jogállam biztosítékait, rokonokkal, csókosokkal, zsoldosokkal vagy szimpla hülyékkel töltjük meg az állami kulcspozíciókat. Leírtuk, hogy kifosztjuk, akit ki lehet, elvesszük a megtakarításokat, akitől el lehet, és akinek nincs, azt előbb nyomorba döntjük, aztán, ha a lakását is elveszítette, és az utcára került, börtönbe zárjuk. Ebben a dokumentumban azt is rögzítettük, hogyan tesszük a közmédiát pártmédiává és hogyan lehetetlenítjük el a független sajtót. Előre leírtuk, hogyan számoljuk fel a parlamentarizmust. Jeleztük az ország hitelezői, és az EU-s intézményrendszer felé, milyen lépéseket fogunk tenni az ország stabilitásának, hitelességének felszámolására.

Talán meglepve hallják tőlem mindezt, drága barátaim, és felmerül Önökben a kérdés, hogy miért tettük mindezt. Nos, erre egyszerű a magyarázat.

Az elmúlt két évtizedben elkényelmesedtünk, kedves honfitársaim. Elkényelmesedtünk, és ennek az lett a következménye, hogy megfeledkeztünk arról, mit is jelent a szabadság, mit jelent a köztársaság, mit jelent a jól működő demokratikus intézményrendszer. Elhatároztuk tehát, hogy felrázzuk egymást, felrázzuk Magyarországot abból a bénultságból, amibe az elmúlt évtizedekben süllyedt, és mindent megteszünk azért, hogy ráébredjünk, mindannyian, kedves barátaim, arra a felelősségre, amivel ennek az országnak tartozunk.

Az elmúlt másfél évben minden tőlünk telhetőt megtettünk azért, hogy ezt a leckét mindenki számára érthető módon megtanítsuk. Őszintén reméljük, hogy most már mindenki érti, hogy sem a köztársasági elnök, sem az alkotmánybírók, sem a legfőbb ügyész, sem a médiahatóság elnöke, sem a házelnök, sem a gazdasági miniszter, de még a hajléktalanügyi felelős személye sem játékszer, és nem mindegy, hogy kik, milyen felkészültséggel, milyen szándékokkal viselik ezeket a stallumokat.

Bízunk benne, hogy célunkat elérve hozzáfoghatunk a letétbe helyezett cselekvési tervünk második szakaszának megvalósításához. A választás második fordulójának éjszakáján, szembesülve azzal az irtózatos felelősséggel, ami Isten kegyelméből ránk méretett, vállaltuk, hogy miután megmutattuk, mire vezet az, ha Önök vakon megbíznak olyanokban, akik egy szót sem árultak el a szándékaikból, miután elvezettük az országot a szakadék széléig, és belebámultatunk a totális gazdasági, politikai és társadalmi összeomlás torkába, ebben a pillanatban, azaz most, drága honfitársaim, felfedjük Önök előtt a tervünket, és bejelentjük: 2012. Január 1.-én, 0 órával visszaállítjuk a választások előtti törvényes társadalmi-politikai berendezkedést. Visszavonunk minden beterjesztett és minden már elfogadott törvényt, beleértve az alkotmányt és a sarkalatos törvényeket is, és 2012 Májusára kiírjuk a választásokat.

Mivel nemzetközi partnereink ismerték ezirányú terveinket, így természetesen visszaállnak mind a 2010-es tavaszi devizaárfolyamok, mind az ország pénzpiaci megítélése.

Reméljük, megbocsájtják nekünk ezt a tanulságokban és izgalmakban bővelkedő időszakot, és egy életre megtanulták: a szavazójog gyakorlása, a politika civil ellenőrzése, a szabad média, az állampolgári felelősség és a szolidaritás olyan dolgok, melyek nélkül nincs sikeres Magyarország.

Mindenkinek sikerekben gazdag 2012-t kívánunk. Proszit!

Orbán Viktor, a Magyar Köztársaság ügyvivő miniszterelnöke

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hagyj üzenetet :)

Click!

Innen olvassák:

free counters