2012. április 18., szerda

Drága szomszéd!

Nyílt levelem azon drága (ex?)szomszédomnak szól, aki ma – kétség kívül vagyona, testi épsége vagy élete védelmében, valószínűleg jogos védelmi helyzetben - 4,5 mm kaliberű fegyverével oldalba lőtte húgom Zafír nevű macskáját. Nem tervezek vizet prédikálni ám bort inni, nem állítom hogy sosem lőttem macskára, de pár különbségre felhívnám a figyelmet: Ha állatra adtam le (nem célzott!) lövést, az minden esetben gazdátlan állat volt, amit károkozáson értem, például a kerti tavamban halászott. Ezzel szemben valaki, ma Orfűn úgy gondolta, hogy teljesen rendben van egy feltűnő, csengettyűs nyakörvet viselő, nemes fehér macskára tüzet nyitni. Elég könnyen felismerhető állat, faluszerte mindenki tudja kié, hol kell panaszkodni ha épp valakit zavar a kertjébe tévedő szobacica, mindenki láthatta a szomszéd gyerekeket játszani vele, mondhatjuk hát hogy közismert macska. Gyáva kisállat, az utcánkat soha el nem hagyta még, ragaszkodik a vadászterületéhez. Ennek fényében és az eltávolításra került lépből kioperált lövedék birtokában nem kizárt, hogy kiderül ki volt a bátor elkövető. Tekintve, hogy egy értékes állatról van szó életét pedig csak egy meglepően drága beavatkozással lehetett megmenteni, az elkövetőnk pedig feltehetően ismeri a családot akiknek szánt szándékkal bosszúságot és anyagi kárt okozott, példátlanul aljas gonosztettként élem meg ezt a büntetőjogilag állatkínzásnak minősülő esetet.

Hiszen:

BTK 266/B. § (1)  a,
“Aki gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza…
vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.”

Nos, a családomat ért efféle inzultusok felháborítanak annyira, hogy akkor is tollat (netán mást is) ragadjak mikor saját életemről, köreimről már alig szólok.   Őszintén kívánom ennek a “gerinces állatnak”, az orfűi homo sapiens sapiensnek, hogy az Úr kegyelmezzen neki, mert ha megtudom ki követte el ezt a gaztettet, én nem fogok. Elvégre is egy ember is pont olyan jól eléldegél a lépe nélkül mint egy házimacska ugye? It’s on, bitch!

DSC00500

DSCF2066

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hagyj üzenetet :)

Click!

Innen olvassák:

free counters