2011. április 5., kedd

Ön dönt! Sportol vagy kikapcsolódik?

Az elmúlt évben, az EKF jegyében, számos beruházásra, felújításra került sor Pécs város szerte. Kishazánk épül, szépül, többnyire a lakók megelégedésére. 2011-ben egy újabb lehetőség áll a pécsiek előtt, amely létesítményeiről szavazhatnak is.

A SufalNet4EU hálózat célja a legjobb gyakorlatok, módszertanok felkutatása a felszíni hulladéklerakók rekultivációját, jóléti hasznosítását illetően. Az INTERREG IVC EU program a holland Noord-Brabanti Régió vezető partner irányítása alatt 15 európai résztvevővel indult 2010. év elején. Minden projektpartnernek egy felhagyott hulladéklerakó rekultivációs projektötletével kell előállnia, és a legjobb helyreállítási, újrahasznosítási gyakorlatot megtalálva, konkrét akciótervet kell készítenie. Cél, hogy a terület újra aktív használatba kerülhessen, a köz javát szolgálva. A 15 résztvevő közül a legjobb 2 tervet valósítják majd meg.

A magyarok választása Tüskésrétre esett. Az erőművi zagyot tartalmazó, felhagyott hulladéklerakó mintegy 400 ha kiterjedésű területe Pécs város szívében fekszik, ezért a közcélú fejlesztések mindenképp reális célként fogalmazhatók meg. A tervek szerint a terület alkalmas lesz a lakosság rekreációs lehetőségeinek növelésére. A funkciókat illetően azonban a lakosság véleményét is kikérik. És hogy miből lehet választani?

  • sport és rekreáció létesítményei
  • ipari gazdasági, szolgáltatási létesítmények (az erőmű melletti területen)
  • egyéb létesítmények a tóterülethez kapcsolódva
  • vásárváros létesítményei
  • egyetemi létesítmények

Személy szerint meghat, hogy a döntés része lehetek egy, a lakóhelyemet érintő kérdésben. Te szavaztál már? Ha még nem, itt meg teheted:

https://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dEhVbWJkVkZlek1tczBteFNZR2kxM3c6MQ

Kulcsár E

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hagyj üzenetet :)

Click!

Innen olvassák:

free counters